публикуване на отчетите за 2011
ВАЖНО: АНТИСПАМ ВЪПРОСЧЕ
Документиране и третиране на лихвите по ...
17.12.2014г гр. Пловдив Актуални пробл...
Приспадане на данъчна загуба.
 
Дървовиден изглед |  Плосък изглед Нова тема
Счетоводство на ресторант
От:Дани , 18.06.2007 14:08
Отговори Цитирай

Имам еден голям проблем Водя счетоводство на ресторант Фирмата е регистрирана по ДДС Имам калкулации на всичко предлагано НО продажбите не мога да ги обвържа с покупките си по фактури / напр имам ф-ра за 500 кг сладолед а по КА имам продадени 20 бр * 0,100 гр/ Питам мога ли да изписвам вложени м-ли с определена надценнка или сама да си съчинявам какво съм продала съобразно стоката която имам по фактури . Много се притеснявам , стоката я завеждам по 304 и 302 с аналитичен разпад по артикули но това изписване много ме притеснява . Моля ви как да го направя ?

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:ayordanov , 18.06.2007 14:52
Отговори Цитирай

по калкулация си ги изписвай по отчетна стойност и в excel или там където си ги смяташ ще си оправиш мерните единици и данъчните да си смятат:).

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:дани 2 , 18.06.2007 15:04
Отговори Цитирай

Що не поканиш на сладолед
А иначе-научи ги да маркират на касовия апарат нормално.Само тази разлика, която посочващ е защеметяваща, освен, ако сладоледа не е в наличност

Re: Re: Счетоводство на ресторант  (Re: дани 2)
От:dani98 , 18.06.2007 15:07
Отговори Цитирай

Каня ви ! Разликата е зашеменяваща защото доставчика който е основен за кухнята го има в наличност и се отърва от него и ни го натриса на нас , защото няма какво да ни фактурира . Как ще имаме толкова сладолед ! Верно , че сме най голямото заведение в нашия град , но това е ненормално като наличност.

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:дани 2 , 18.06.2007 15:18
Отговори Цитирай

Не съм в тази област, но ми идва наум само едно-"измислете" коктейли със сладолед, палачинки със сладолед и всичко каквото ви дойде на ум.Иначе си нямам никаква представа такова количество как бихте го изписали разумно

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:dani98 , 18.06.2007 15:21
Отговори Цитирай

OK но в контролните ленти на КА няма да има такова нещо , т.е. пак стигам до извода , че сама ще си мисля какво съм продала и контролните ленти на КА трябва да потънат , за да не се видят от данъчните евентуално . Така ли ?

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:didah , 18.06.2007 15:27
Отговори Цитирай

Сакън, нИдей ги "потъва".По-скоро скръцни със зъби на този, който е приел такава фактура и се моли да не те проверят дали имаш наистина такава наличност.Нямам си никаква представа колко сладолед се харчи в ресторанта, но май доста време няма да вземате фактури за него

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:MoRdoc , 18.06.2007 15:30
Отговори Цитирай

Хе, ами ако се разтопи или изтече срока на годност....

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:didah , 18.06.2007 15:34
Отговори Цитирай

MoRdoc, ха сега пък и ще бракува, как ли не По-добре да казва къде е ресторанта.Може и да помогнем...на място

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:dani98 , 18.06.2007 15:34
Отговори Цитирай

Големи сте сладури ! Въпроса беше по скоро как да постъпя по принцип , а сладоледа ще си правим спа процедури с него ако трябва !

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:didah , 18.06.2007 15:39
Отговори Цитирай

Не мисля, че правилното решение е изписване на материали с надценка.Покрай майтапа да не направиш гаф.В тази ситуация просто ще имаш материали на склад,поне според мен.

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:ayordanov , 18.06.2007 15:45
Отговори Цитирай

по калкулация си ги изписвай по отчетна стойност и в excel или там където си ги смяташ ще си оправиш мерните единици и данъчните да си смятат:).

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:lansky , 18.06.2007 15:59
Отговори Цитирай

само се чудя колко ли хладника има в този ресторант и всичките само със сладолед ли са пълни ))))

Re: Re: Счетоводство на ресторант  (Re: lansky)
От:dani98 , 18.06.2007 16:04
Отговори Цитирай

Абе хора нямам получен сладолед в такива размери в действителност ! Имам го по фактура / купуваме пилета , доставчика няма пилета и ни фактурира сладолед / . Станах част от верига за кухи сделки ! Как да се оправя ?

Re: Счетоводство на ресторант  (Re: Дани)
От:didah , 18.06.2007 16:04
Отговори Цитирай

Лански, не се чуди!Това е екстремна ситуация.Може и в хладилника на шефа да си стои, кво толкоз


Страници: първа напред  1  2  назад последна

Тема (Re: Дани):
Автор:

Мнение:
  
линк картинка Направи bold Направи italic Направи подчертано
помощ още икони



 

всички права запазени © 2006 pitam.info
всичко за фотографията